Samenloop voor Hoop wordt Actie voor Hoop

<em>V.l.n.r.: Jan Dols, Roy Zelissen, Bernd Oldenbeuving en Marion Voncken</em>
V.l.n.r.: Jan Dols, Roy Zelissen, Bernd Oldenbeuving en Marion Voncken
Foto: Actie voor Hoop

Onlangs maakte het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) bekend te stoppen met de KWF Samenloop voor Hoop.

Dit betekent dat kankerfonds KWF geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar zal stellen voor lokaal georganiseerde Samenloop evenementen. Dit tot diepe teleurstelling van bestuursleden die een Samenloop wilden organiseren in het Burgemeester Damenpark in Sittard-Geleen.

Toch is besloten om een eigen 24-uurs wandelevent op touw te zetten. Een nieuwe stichting – Actie voor Hoop – is inmiddels in het leven geroepen. “Met Actie Voor Hoop willen we tijdens Pinksteren 2022 een 24-uurs wandelevenement organiseren. Niet in het Burgemeester Damenpark, maar in het centrum van Geleen. We gaan geld inzamelen ten behoeve van het genezen en onderzoeken van kanker,” aldus voorzitter Jan Dols.

Anders dan de Samenloop kunnen er het hele jaar door individuele acties worden georganiseerd ten bate van de Stichting Actie voor Hoop. Het Hoophuis in het centrum van Geleen blijft een ontmoetingsplek waar diverse acties worden georganiseerd en waar onder andere zelfgemaakte spullen worden verkocht. De totale opbrengst wordt verdeeld onder verschillende regionale projecten die met kanker te maken hebben. Kijk voor meer informatie op www.actievoorhoop.nl.

Cookieinstellingen