Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer naar twee halve finales

Foto: © Ton Dirkx

In de aanloop naar het komende Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer worden geen drie, maar nog slechts twee halve finales gehouden.

De reden daarvoor is de teruglopende belangstelling. Het aantal inzendingen is gedaald van ruim 300 naar onder de 200. Afgelopen jaar werden er ten gevolge van de coronacrisis slechts 92 inzendingen ontvangen en werd het aantal halvefinalisten beperkt tot 45. Normaliter zouden dat er 60 zijn geweest.

Voor komende editie heeft de organisatie van het LVK besloten het aantal halvefinalisten te beperken tot 44, die verdeeld over twee halve finales gaan uitmaken wie tot de 20 finalisten behoort en wie niet.

De inzendingstermijn sluit dit jaar op 5 december en op 13 december 2021 wordt bekendgemaakt welke 44 liedjes doorgaan naar de halve finales, die op 14 en 21 januari worden gehouden. Op 30 januari worden vervolgens de 20 finalisten bekendgemaakt die op 11 februari in Venray in de finale van het 46ste LVK staan. Het LVK2022 wordt georganiseerd door de Vorstenraod Rooy in samenwerking met L! en de Stichting LVK.

Reacties