Politie vervolgt zoektocht naar Tanja Groen op Strabrechtse Heide

Foto: Anke Hendrix

Al bijna 28 jaar wordt Tanja Groen vermist. De toen 18-jarige studente verdween spoorloos na een feestavond bij de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex.

In de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 fietste Tanja, die op het punt stond te beginnen aan de opleiding gezondheidswetenschappen aan de Universiteit in Maastricht, na afloop van het feest terug naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze echter nooit aan. Op 1 september 1993 begonnen de lessen en ook hier was ze niet verschenen. Ze was ook niet meer door studiegenoten of medebewoners gezien.

Afgelopen jaren is diverse keren gezocht naar Tanja, steeds zonder resultaat. In juni 2014 zijn in de bossen in Gronsveld botten gevonden. Onderzoek wees uit dat het niet om stoffelijke resten van de vermiste studente ging. Ook is verschillende malen naar de fiets van Tanja gezocht, voor het laatst in 2012-2013. In 2014 vond er nog op particulier initiatief een zoekactie plaats, maar ook die leverde geen resultaat.

In het najaar van 2019 ontving het cold case team van de politie in Limburg informatie over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven was. Daarop werd een graf onderzocht op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem, gelegen aan De Beente in Maastricht. Er werden geen stoffelijke resten van Tanja aangetroffen.

Sinds vanochtend wordt door de politie opnieuw een zoekactie uitgevoerd, ditmaal op de Strabrechtse Heide in de gemeente Heeze-Leende. Al sinds de jaren ’90 is deze informatie in het dossier opgenomen. Ook in (recente) getuigenverklaringen komt de heide steeds terug. De informatie was zodanig concreet dat werd besloten om een nieuwe zoekactie te starten.

Cookieinstellingen