Ook dit jaar vanwege corona geen Maatjestref in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Net als vorig jaar gaat de Zittesje Maatjestref dit jaar vanwege de geldende coronamaatregelen niet door.

Het evenement wordt sinds 2013 georganiseerd. Dan wordt lokaal het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild ten bate van het goede doel.

De afgelopen jaren kwam de opbrengst ten goede aan achtereenvolgens de Eline Foundation, Stichting ALS, het Nationaal MS Fonds, Stichting Wens in Beweging – Uw Wensambulance, Éngele van Zitterd-Gelaen, Cliniclowns en het Toon Hermans Huis in Sittard.

In 2020 werd gekozen voor het steunen van Comité Dao baove in d’n Tore, dat geld bijeenbrengt voor de restauratie van de toren van de Grote Kerk in Sittard. Omdat de Maatjestref vorig jaar werd afgelast werd besloten om dat doel ook dit jaar te handhaven, maar nu gooit corona andermaal roet in het eten.

Voor komende editie van 2022 wordt dat doel vooralsnog vastgehouden. “Tenzij Comité Dao baove in d’n Tore met haar activiteiten stopt, bijvoorbeeld omdat het beoogde in te zamelen bedrag is gehaald. In dat geval kiest de Zittesje Maatjestref komend jaar voor een ander goed doel,” zo laat Wim Clerx namens de organisatie weten.

Wie nog wil doneren aan Comité Dao baove in d’n Tore hoeft overigens niet te wachten tot de eerstvolgende Maatjestref. Op de website torensittard.nl vindt u daarover alle informatie. Comité Dao baove in d’n Tore staat aanstaande zaterdag overigens met een kraampje bij de stadspomp op de Limbrichterstraat met leuke artikelen voor Vaderdag.

Cookieinstellingen