D66 Sittard-Geleen kiest 20-jarige Pepijn Pi als nieuwe lijsttrekker

Pepijn Pi van de Venne
Foto: D66 Sittard-Geleen

De 20-jarige Pepijn Pi is de nieuwe lijsttrekker voor D66 Sittard-Geleen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

In 2018 was huidig fractievoorzitter Bert Kamphuis (62) nog lijsttrekker, hij gaf eerder dit jaar aan “plaats te maken voor een nieuwe generatie”.

Bij de interne verkiezing hadden de leden van D66 in Sittard-Geleen de keuze uit vier kandidaten. Naast Pi waren fractiesecretaris Erwin Talpe, voormalig raadslid Rob Vernhout en huidig raadslid Jocelyn Engelhart kandidaat om de lijst van D66 aan te voeren.

De vers gekozen lijsttrekker is opgegroeid in Geleen en heeft daar gestudeerd aan het Graaf Huyn College. Nu studeert hij European Studies en woont hij in Sittard. Pi is sinds mei 2017 actief betrokken bij de lokale fractie als steunfractielid. In 2018 werd hij verkozen tot penningmeester binnen het afdelingsbestuur van D66 Westelijke Mijnstreek, tevens werd hij in februari van 2020 verkozen tot voorzitter van dat bestuur.

“Het is tijd om samen met inwoners en ondernemers te werken aan de toekomst van onze gemeente”, aldus Pi. “Economische innovatie en de energietransitie zijn grote thema’s in Sittard-Geleen. Met de Brightlands Chemelot Campus, VDL Nedcar en het Groene Net kan Sittard-Geleen echt werk maken van innovatie, toekomstbestendige banen en duurzaamheid.”

Jonge progressieve D66-golf in Limburg

Pi ziet met zijn verkiezing en die van lijsttrekkers als Tom Denis in Echt-Susteren, Remy Maessen in Venlo en Arjen Mehlkop in Gennep een golf van jonge progressieve D66’ers opkomen in Limburg: “Ook in Sittard-Geleen zijn we toe aan progressieve politiek die jongeren in beweging krijgt en aan Limburg weet te binden”.

D66 Westelijke Mijnstreek groeit in ledenaantal en vertrouwt erop dat Pi samen met de andere kandidaten die later dit jaar door de leden worden gekozen, een goede campagne met een goed resultaat kan neerzetten voor D66 in Sittard-Geleen.

Reacties

Cookieinstellingen