Omwonenden positief kritisch op plannen voor Glanerbrook

<em>Luchtfoto Glanerbrook augustus 2020</em>
Luchtfoto Glanerbrook augustus 2020
Foto: © Wielerbaan Geleen

Een aantal omwonenden van Glanerbrook in Geleen heeft het gemeentebestuur een brief gestuurd over de voorgenomen verbouwing en renovatie van het sportcomplex.

Ze vragen om “de plannen rondom de vernieuwbouw van Glanerbrook met zorg en op juiste waarde in te schatten om op basis van gepleegde onderzoeken en gesprekken met belanghebbenden tot een weloverwogen besluit te komen. Duurzaam voor nu en voor de toekomst”.

In hun brief stellen ze positief te staan tegenover het voornemen om Glanerbrook als sport- en recreatiecomplex voor de gemeente te behouden. Ze hopen op een ‘win-win-situatie’ voor alle belanghebbenden.

De briefschrijvers staan echter kritisch tegenover de plannen voor de wielerbaan en de 400m ijsbaan. Ze vrezen dat overkapping van wielerbaan en ijsbaan een “enorme impact op de omgeving” zal hebben. Verder stellen ze dat het geringe aantal gebruikers van de wielerbaan en ijsbaan de benodigde investering – in geld en ruimtelijke impact – niet rechtvaardigt. “Uit diverse rapporten (Synarchis) blijkt dat de gebruikersgetallen die nodig zijn om een hiervoor benodigde investering in geld en ruimtelijke impact te rechtvaardigen nooit behaald zullen worden,” zo voeren ze aan.

Volgens de briefschrijvers hebben omwonenden vooral kritiek te op de situering van de nieuwe ijshal en de overkapping van wielerbaan en ijsbaan. Men vindt dat de overkapping – als de noodzaak ervan kan worden aangetoond – groen en beloopbaar moet zijn. “Hiermee wordt de oppervlakte van het park zo goed als verdubbeld. Alleen dan spreken we van een win-win-situatie voor zowel sporters en recreanten als omwonenden en gebruikers van het park.”

Tenslotte wijzen de schrijvers van de brief op plannen om het Burgemeester Damenpark te upgraden. Die plannen zijn echter nog niet gebudgetteerd. De omwonenden vragen van het gemeentebestuur garanties van de gemeente dat in de plannen en de begroting reële ruimte wordt opgenomen voor aanpassing en onderhoud in de toekomst van het park, waarbij tevens aandacht bestaat voor de sociale veiligheid.

Cookieinstellingen