Kim Schmitz ook in 2022 lijsttrekker GroenLinks in Sittard-Geleen

lijsttrekkers Groen Links.Ermindo Armino
Foto: © Ermindo Armino

In maart 2022 worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Partijen bereiden zich voor op hun verkiezingscampagnes.

Een van de eerste stappen daarin is de lijsttrekkersverkiezing: wie trekt de kar tijdens die verkiezingscampagne.

Kim Schmitz is woensdagavond door de leden van GroenLinks in Sittard-Geleen opnieuw gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Schmitz was van 2010 tot 2018 raadslid voor GroenLinks in Sittard-Geleen en is sinds 2018 wethouder Duurzaamheid, Armoedebestrijding, Jeugd en Onderwijs. Onder haar leiding groeide de partij bij de laatste verkiezingen van drie naar vier zetels. Haar partij is dik tevreden met haar. “GroenLinks heeft het in Sittard-Geleen getroffen met zo’n betrokken, eerlijke en openhartige lijsttrekker en hoopt onder haar leiding ook in de volgende periode haar sociale en duurzame agenda voort te kunnen zetten,” zo laat de fractie weten.

Schmitz: “Ik kijk met veel zelfvertrouwen en strijdlust naar volgend jaar. Daar heb ik erg veel zin in. Ik kan eigenlijk niet wachten tot we gewoon een campagne kunnen voeren en hoop vooral dat we volgend jaar weer debatten kunnen hebben over thema’s als klimaatverandering en groeiende ongelijkheid die nog steeds relevant zijn.” Ze wil met GroenLinks een vuist maken voor meer gelijke kansen, meer natuur en duurzaamheid, meer betaalbare huizen en een gemeente die er is voor iedereen.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalde Schmitz het grootst aantal persoonlijke stemmen van alle kandidaten. “Als grootste links-progressieve partij in Sittard-Geleen namen we bestuurlijke verantwoordelijkheid en klinkt er deze bestuursperiode een stevig groen en sociaal GroenLinks geluid uit het gemeentehuis. Tegelijkertijd is er nog genoeg werk te doen. Ik hoop van harte dat de inwoners van deze uitdagende en schitterende gemeente mij dat na maart 2022 laten doen.”

Naast haar werk als wethouder is Schmitz als zzp’er een aantal uren per week zorgverlener.

Reacties

Cookieinstellingen