CDA, Stadspartij, gob, D66 en 50-PLUS dienen amendement in voor De Leeuwerik

Foto: SGN

Basisschool De Leeuwerik in Einighausen kampt vanwege een stijging van het leerlingenaantal met ruimtegebrek.

De school heeft daardoor op korte termijn behoefte aan twee extra klaslokalen. Volgens de gemeenteraadsfracties van CDA, Stadspartij, gob, D66 en 50-PLUS kunnen de klaslokalen worden gerealiseerd door uitbreiding van het gebouw en door herschikking van de ruimtes van het in hetzelfde gebouw gehuisveste gemeenschapshuis ’t Klaverblad.

Het bestuur van ’t Klaverblad is het niet eens met de door het College van B&W gekozen oplossing en de voorgestelde herschikking van ruimtes.

De groei van het leerlingenaantal van De Leeuwerik doorkruist het proces waarin het totaalbeeld van het accommodatiebeleid van de gemeente wordt vastgesteld. Door nu een voorstel te doen voor enkel de accommodatie van ’t Klaverblad wordt vooruitgelopen op het nog vast te stellen totaalbeeld voor de multifunctionele accommodaties in het cluster Guttecoven, Einighausen en Limbricht.

Daarom stellen de raadsfracties van CDA, Stadspartij, gob, D66 en 50-PLUS voor om het raadsvoorstel voor basisschool De Leeuwerik en gemeenschapshuis De Leeuwerik te amenderen door uit te gaan van het bouwplan van 9 oktober 2020 en het daarvoor benodigde bedrag van 455.000. Daarmee wordt de school geholpen met twee extra leslokalen en een spreekruimte. Het bestuur van ‘t Klaverblad kan wel leven met deze oplossing, die 85 mille duurder is dan de oplossing die door het College van B&W wordt voorgestaan.

Cookieinstellingen