Rijkswaterstaat sluit A2 bij Meerssen uit voorzorg

Foto: screenshot video weginspecteur RWS

De A2 tussen knooppunt Kerensheide en knooppunt Kruisdonk bij Maastricht is door Rijkswaterstaat uit voorzorg in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

De reden daarvoor is de enorme hoeveelheid water die het riviertje de Geul momenteel te verwerken krijgt vanuit Valkenburg en omgeving. De Geul gaat bij Meerssen onder de snelweg door, maar krijgt de enorme hoeveelheid water niet verwerkt. Daardoor dreigt de A2 te overstromen.

Verkeer op de A2 vanuit Eindhoven richting Maastricht wordt omgeleid via België en volgt vanaf knooppunt Kerensheide Brussel en Lanaken (A76, E314 en N78). Verkeer dat vanuit Eindhoven onderweg is richting Luik wordt omgeleid via Venlo, Mönchengladbach en Aken over de A67, A73, A74, dan door Duitsland via de A61, A44 en de Belgische E40. Verkeer vanuit Luik naar Eindhoven wordt vice versa omgeleid via Aken, Mönchengladbach en Venlo over de E40, dan via de Duitse A44 en A61 en in Nederland via de A74, A73 en A67 tot Eindhoven.

Niet alleen op de A2 is het hommeles. De A79 is dicht tussen Hulsberg en Heerlen. Daarnaast is de A76 afgesloten ter hoogte van Simpelveld; verkeer kan daar via de af- en toerit de snelweg weer op.

Cookieinstellingen