Kluchtige kwatsj van Kwebbel en Sjnebbel slaat weer aan in Sittard

De dames Kwebbel en Sjnebbel waren maar wat blij dat ze van het kabinet weer de planken op mochten. ‘Veer maage weier!’

Kwebbel (Cyriel Niël) en Sjnebbel (Sjef Schurgers) zagen een aantal geplande voorstellingen diverse keren afgelast worden vanwege de coronamaatregelen, maar afgelopen woensdag 14 juli vond in het Forumtheater in Sittard de première van 7 uitverkochte voorstellingen plaats en op 20 juli de dernière.

De zaal was geheel coronaproof ingedeeld, met tafeltjes voor maximaal twee personen en op ruime afstand van elkaar. Qua sfeer misschien niet optimaal, maar daar maalde verder niemand om. Het publiek was gekomen voor een leuke avond onbekommerde onzin en werd op zijn wenken bediend.

Kwebbel en Sjnebbel, beide verhuisd naar de Hof van Serviam, zijn tijdens de coronapandemie elkaars buren geworden. Het duo werkt samen aan een inzending voor het komende LVK, maar tekst en muziek wilden maar niet tot stand komen. Daarin kwam gaandeweg de avond verandering, mede dankzij Sjnebbel’s kapper André Lon, shoarmakloot Umut en het onverwachte bezoek van Frau Remmel, die op zoek was naar haar tweelingzusje Sjnebbel. Met twee acteurs die vijf personages invulden genoeg verwikkelingen dus om er een lekkere chaos van te maken, met onderweg een aantal kwinkslagen richting Marotte, een enkel opgestapt lid van Gedeputeerde Staten, de oude en de nieuwe burgemeester, enkele wethouders en de gemeenteraad. Tot grote hilariteit van het publiek.

Voorlopig is het weer even rustig aan het K&S-front. De dames hebben nu alle tijd om zich voor te bereiden op de Kerstshow – De Krisnach-merrie. De kaartverkoop voor de tien voorstellingen in december (9-10-11-12*-12 en 16-17-18-19*-19 december [* = matinee]) loopt en goed ook. Kijk voor meer informatie op forumsittard.nl/programma.

Reacties