Riksjaritje op Wereld Alzheimerdag … of daarna op een andere dag

Foto: De Brug

Volgende week dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag, een dag waarop extra aandacht bestaat voor de ziekte Alzheimer.

Het thema is dit jaar ‘De vele gezichten van dementie’. Op deze dag organiseren de afdelingen van Alzheimer Nederland weer mooie activiteiten om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie.

Ook vrijwilligersorganisatie Stichting De Brug in Geleen organiseert die dag een activiteit voor mensen met dementie. Samen met hun begeleider kunnen ze een riksjaritje maken door de omgeving. De riksja, een fietstaxi die comfortabel plek biedt aan twee passagiers, is een ideaal vervoermiddel om mensen die zelf niet meer mobiel zijn op een leuke fietstocht te trakteren. Onderweg langs oude bekende plekken komen vaak de herinneringen en de verhalen weer terug.

Dit aanbod geldt voor álle mensen met dementie, dus ook voor wie geen cliënt is bij De Brug. Aanmelden voor een ritje kan door een e-mail aan [email protected], graag met vermelding van het tijdstip naar keuze en uw telefoonnummer. Stichting De Brug neemt dan contact met u op om een definitieve afspraak te maken.

De riksjarit duurt ongeveer een uur en start vanaf Zorgcentrum Bunderhof aan de Beneluxlaan 1 in Geleen. U dient zelf voor vervoer van en naar Bunderhof te zorgen.

Komt 21 september u niet goed uit, maar wilt u toch graag een ritje in één van de riksja’s? Dat kan! Ook op andere dagen kunt u een gratis ritje in één van de riksja’s aanvragen.

Reacties