Oktoberfeest Sittard gaat dit jaar door als Oktober Wiesnfest

Biergarten op Oktoberfeest (2017)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De coronaperikelen maakten het tot de persconferentie van dinsdagavond allerminst zeker dat het Sittardse Oktoberfeest dit jaar door zou kunnen gaan.

Dinsdagavond was er weliswaar geen witte maar wel lichtgrijze rook. Het Oktoberfeest gaat dit jaar in aangepaste vorm door. Dit jaar geen grote met bezoekers uitpuilende feestpaviljoens, maar in plaats daarvan een Oktober Wiesnfest op de schootsvelden, met een kermis met vrije toegang (want doorstroomevenement) en twee openluchtpodia, waarop diverse artiesten zullen optreden. De feestgangers zullen het dit jaar verder moeten stellen zonder Oktoberfeestparade, schutters- en gildenoptocht, Heilige Oktobermis en Miss Oktoberfeest.

Op het grote centrale podium kan men een doorsnee verwachten van de optredens die normaliter in de verschillende paviljoens plaatsvonden. Om ook bij regenachtig weer publiek een droog plekje te kunnen bieden worden er twee zogenaamde perfect skies bij het podium geplaatst. Daarnaast komt er een kleiner podium in de Biergarten, waar een zogenaamd ‘volkstümlich’ programma wordt gebracht. Voor de optredens geldt dat bezoekers naast een entreeticket een geldig coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen.

Gevraagd naar het aantal te verwachten optredens en de daarvoor geldende toegangsprijzen laat de organisatie weten dat dat nog niet helemaal duidelijk is. Op dit moment wordt er keihard gewerkt om op korte termijn de programmering rond te krijgen. “Op 24 september om 16:00 uur start de kaartverkoop, dan zullen het complete programma en de entreeprijzen zeker duidelijk zijn,” zo laat men weten.

Het Oktober Wiesnfest start op vrijdag 22 oktober en duurt tot en met woensdag 27 oktober.

Reacties