Blieve Loupe Zitterd van start in Roparun op 2 en 3 oktober

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Lang was het onzeker, maar nu zeggen ze in onze streek ’t geit door!, in Friesland zeggen ze It giet oan! en in gewoon Nederlands het gaat door!

De non-stop Roparun 2021 start dit jaar op 2 oktober vanuit Landgraaf (Pinkpop-terrein) en eindigt daar ook op 3 oktober. Bijna 200 teams van ca. 20 mensen, bestaand uit lopers, fietsers, begeleiders, verzorgers), hebben ingeschreven. I.v.m. corona vindt de run dit jaar volledig in Nederland plaats, in plaats van het traditionele traject Parijs-Rotterdam.  In totaal zal er in 2 dagen ruim 300 kilometer worden afgelegd. Sponsoren en deelnemende teams hebben inmiddels al ruim 1,2 miljoen euro aan sponsorgelden overgemaakt naar de Stichting Roparun. Deze stichting sponsort als sinds 1991 jaarlijks honderden doelen onder andere in de palliatieve zorg met grote en kleinere bedragen voor allerlei projecten.

Een van de deelnemende teams is KMF Blieve Loupe Zitterd. Dit team, ooit gestart door leraren van Trevianum Scholengroep, heeft al vaak aan de Roparun meegedaan. Zij kiezen voor elke run speciaal een of twee goede doelen in de regio. Dit jaar zijn dat hospice Bronnerhof in Born en de stichting Mens achter de Patiënt in Maastricht. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de Stichting Roparun al een bedrag van bijna een halve ton heeft toegezegd voor de inmiddels bijna gerealiseerde uitbreiding van Bronnerhof met 3 kamers en dat Mens achter de Patiënt ook een bedrag van 5000 euro heeft gekregen. Het team heeft via sponsoring door bedrijven en sympathisanten haar onkosten al weten te dekken en een mooie bijdrage gereserveerd voor de centrale Stichting Roparun. Nog steeds staat hun bankrekening open voor wie hun wil steunen. Scan daartoe of klik op de QR-code en maak een tientje (of meer) voor hun doelstelling over.

Het team is al maandenlang in voorbereiding. Individueel en in teamverband is er al flink getraind. Fortuna Sittard, Watersley Sport & Talent Park en Chapeau Catering hebben het team in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen inmiddels ook en voor meerdere jaren omarmd. Behalve voor sponsoring door hun netwerk stelt Fortuna Sittard ook busjes voor de begeleiding van testruns en ook voor de volledige run ter beschikking.

Omdat de route in Nederland (Limburg en Brabant) blijft en start vanuit Landgraaf en daar ook eindigt, komen alle teams twee keer dicht in de buurt voorbij, want de route voert noodzakelijkerwijs ook door het smalste stukje Nederland. Op zaterdag loopt het team Blieve Loupe Zitterd na ruim 50 kilometer vanuit Urmond naar verwachting tussen 14:45 en 15:30 uur via Obbicht en Born (brug kanaal) naar Roosteren en zo verder richting Eindhoven, om op zondag terug te keren via onder andere Venlo, Roermond, Echt, Susteren, Nieuwstadt (na ongeveer 270 kilometer om rond 10:15 uur ’s morgens), Sittard en zo terug naar Landgraaf, waar het team rond 14:00 uur wordt verwacht.

Ongetwijfeld zullen de teamleden na deze non-stop monstertocht vermoeid zijn, maar zeker ook voldaan. Want de teamspirit is geweldig en de doelen waar ze zich zo voor inspannen staan volledig in het teken van hun motto Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Bestuur, alle ruim 80 vrijwilligers en het Buurtzorgteam van hospice Bronnerhof wensen ‘hun’ team heel veel succes!

sponsors Blieve Loupe Ziterd

Heeft u misschien nog interesse in vrijwilligerswerk in hospice Bronnerhof, meldt u dan vrijblijvend bij onze coördinator Chantal van Wersch (telefoon 0464861604) of stuur een mailtje naar [email protected]. Vrijwilligerswerk in Bronnerhof is divers, leuk werk, zeer zinvol en past volledig bij het motto van Roparun.

Cookieinstellingen