Kledingdepot mevrouw Corten in Guttecoven stopt

Foto: Sam's Kledingactie

Al sinds 1997 – bijna een kwart eeuw lang – is het inzameldepot voor Sam’s Kledingactie in Guttecoven een begrip.

Al die tijd stelde mevrouw Corten (87) geheel belangeloos tijd en ruimte beschikbaar om kleding in te zamelen voor mensen in nood. En niet voor niets, want de inzameling bracht maar liefst 4.000-5.000 kilo kleding per jaar op.

Einde van een tijdperk

Helaas is er nu een einde aan dit tijdperk gekomen, want mevrouw Corten zag zich vanwege gezondheidsredenen gedwongen te stoppen met haar werk als vrijwilligster voor de goede-doelenstichting. Ze vindt dit erg jammer en ze zal ook zeker door de chauffeurs van Stichting Sam’s Kledingactie gemist worden.

Lunchpakketjes

Mevrouw Corten had namelijk altijd een pakketje lekkers voor de lunch of de namiddag klaarliggen voor de chauffeur die de kleding kwam ophalen. Zelfs als ze op het moment van ophalen niet thuis kon zijn, dan zorgde ze toch dat het pakketje klaarlag en belde ze vooraf even om door te geven waar de chauffeur het kon vinden. Dit werd uiteraard zeer gewaardeerd.

Onmisbaar

Stichting Sam’s Kledingactie is de oudste charitatieve kledinginzamelaar van Nederland en steunt, met de opbrengst van de verkoop van ingezamelde kleding en schoenen al ruim 50 jaar diverse hulpprojecten van onder meer Cordaid.

De stichting is mevrouw Corten dan ook zeer dankbaar voor al die jaren van trouwe inzet, want vrijwilligers als mevrouw Corten zijn onmisbaar voor Sam’s Kledingactie.

Goede werk voortzetten

Helaas is er nog niemand gevonden die de kledinginzameling in Guttecoven of omgeving over wil nemen, maar mocht u vinden dat het goede werk van mevrouw Corten voortgezet moet worden, dan komt Stichting Sam’s Kledingactie graag met u in contact.

Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd vindt u op www.samskledingactie.nl.

Cookieinstellingen