Afgelopen week 11.760 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 11.760 nieuwe coronabesmettingen geteld (een week eerder 13.347) personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19.

Er zijn in de afgelopen week 213 (een week eerder 306 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De IC’s namen de afgelopen week 56 zieken op, 10 minder dan een week eerder. De afgelopen week zijn 34 (een week eerder 45) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 38 werd van 146.406 geteste personen de uitslag bekend: 10.922 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 160.216 ontvangen uitslagen er 12.780 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 37 op week 38 gedaald van 8,0% naar 7,5%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties