Ondernemers Zuidhof bieden manifest aan aan ZOwonen

Foto: WV Zuidhof

Voorzitter Inge Krebaum van WV Zuidhof heeft maandag in de Zuidkamer in winkelcentrum Zuidhof namens de winkeliers een manifest aangeboden aan ZOwonen.

De Zuidkamer in winkelcentrum Zuidhof in Geleen-Zuid is een plek waar inwoners van Geleen-Zuid wensen, ideeën en voorstellen kunnen aandragen om het woon- en leefplezier in de wijk te verbeteren. Ook de ondernemers van Zuidhof denken hier graag in mee en dat is de reden voor het opstellen van het manifest. Het moet ertoe bijdragen dat winkelcentrum Zuidhof ook in de toekomst de spil in de wijk blijft.

De ondernemers zien dan ook graag starters en gezinnen naar Geleen Zuid komen, willen de verbindingsweg met de omliggende dorpskernen toegankelijk houden, denken aan veiligheid in en rondom het winkelcentrum en aan het voorkomen van (parkeer)overlast.

Verder heeft voorzitter Krebaum overleg gevoerd met de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Zuidhof, om de eigenaren te overtuigen van de noodzaak van onderhoud aan het winkelcentrum in samenwerking met de ondernemers. Momenteel bekostigen de ondernemers het schoonhouden en klein onderhoud zelf, maar dit blijkt steeds moeilijker te realiseren in verband met de oplopende kosten. Het winkelcentrum werd in mei 2015 na een ingrijpende renovatie heropend.

De winkeliersvereniging heeft nu aan de VvE een deadline gesteld om de verantwoordelijkheid te gaan dragen en bij te dragen aan de kosten, maar vooral om Zuidhof te behoeden voor verval en te starten met de noodzakelijke onderhoudsbeurten aan het winkelcentrum.

Reacties