Succesvolle 39ste editie Kunstenfestival Musica Sacra

Foto: © Flora Lemmens

Afgelopen week (22 tot en met 26 september) vond de 39ste editie plaats van Musica Sacra met als thema Moeder Aarde.

Dit thema verbond de vele programma’s van het festival, bestaande uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. Het festival is een coproductie met Theater aan het Vrijthof en is een van de kroonjuwelen van de programmering van deze Huiskamer van Maastricht. De festivalorganisatie kijkt terug op een succesvolle editie. Veel voorstellingen waren uitverkocht en het enthousiasme onder het publiek was groot. Ook de spectaculaire wereldbol GAIA in de Gashouder was een groot succes.

Festivalprelude en festivalopening in Sittard-Geleen

Op woensdag 22 september vond in Sittard-Geleen de eerste editie plaats van de Festivalprelude, met een speech van Andries Houtakkers, wethouder in de gemeente Sittard-Geleen en muzikale omlijsting door Ad Mosam Barock. De samenwerking mag geslaagd worden genoemd. De nieuwe festivaldirecteur Brigitte van Eck opende op vrijdag 24 september het festival in Maastricht, samen met Frans Bastiaens, de nieuwe wethouder van onder meer cultuur van de gemeente Maastricht. Dudok Quartet Amsterdam leverde een muzikale bijdrage aan deze festivalopening.

Brigitte van Eck: “In vele opzichten was de 39e editie van Musica Sacra een geweldig succes. Vele (wereld)premières zagen het daglicht tijdens het festival. Op de vele locaties in de binnenstad speelden de nationale en internationale musici en zanger(e)s(sen) vol overgave en werden terecht beloond met minutenlange ovaties van het publiek. De hele stad ademde het festival met bezoekers die van de ene naar de andere locatie gingen, prachtig om te zien. Voor mij persoonlijk was het bijzonder om na jarenlang een bezoeker van Musica Sacra te zijn geweest, nu voor het eerst in de rol van directeur van het festival deze dagen te mogen beleven. Ik ben niet alleen onder de indruk van het prachtige programma dat de programmacommissie heeft samengesteld, maar zeker ook van de enorme organisatie achter het festival van ons eigen festivaltheaterteam en onze vrijwilligers.”

Reacties