Coronagemiddelde daalt, Nederland door grens 2 miljoen gevallen

Foto: SGN

De lijn van de corona-uitbraak gaat weer omlaag. Het gemiddelde aantal positieve tests steeg de afgelopen begin deze week heel licht, maar daalt nu weer.

Nederland kwam woensdag boven de grens van 2 miljoen positieve tests uit.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 1776 meldingen van positieve tests. Dat is iets lager dan vorige week woensdag, toen bijna 1900 besmettingen werden vastgesteld. In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 11.618 positieve tests, gemiddeld bijna 1660 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 7 juli.

Het coronavirus werd op 27 februari 2020 voor het eerst vastgesteld in Nederland. Woensdag, op dag 581 van de uitbraak, staat de teller op 2.001.347 positieve tests.

Het aantal sterfgevallen steeg met zes. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want het kan soms een tijdje duren voor het overlijden van een coronapatiƫnt is bevestigd en geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 36 meldingen van sterfgevallen door corona, gemiddeld iets meer dan vijf per dag en op een min of meer stabiel niveau.

Sinds het begin van de uitbraak registreerde het RIVM 18.168 sterfgevallen door corona, maar het werkelijke aantal zal hoger liggen.

Reacties