Atelier over toekomstige inrichting Trierveld

Foto: SGN

Het Trierveld bij Schipperskerk is sinds enkele jaren het brandpunt van de werkzaamheden aan de Grensmaas tussen Obbicht en Illikhoven.

Er is een grote werkhaven aangelegd waar het uit het gebied gewonnen grind in schepen wordt geladen die het naar een andere bestemming vervoeren.

Consortium Grensmaas organiseert donderdag 7 oktober vanaf 19:30 uur in het voormalige kerkje in Schipperskerk een atelier over de toekomstige inrichting van het Trierveld, ten noorden van Schipperskerk, nadat het Grensmaasproject daar is afgerond.

Trierveld krijgt deels een natuurbestemming als compensatie voor de bundeling van agrarische activiteiten in Koeweide. Tijdens het atelier kunnen inwoners en belangenorganisaties ideeën en plannen aanreiken voor de inrichting van Trierveld. Met die inbreng gaat Consortium Grensmaas aan de slag om een definitief voorstel te doen over Trierveld. Die participatie van de omgeving is eerder ook met succes toegepast bij de inrichting van het gebied Elba in Grevenbicht.

Maandagavond vond daarop vooruitlopend al een bijeenkomst plaats in Oos Hoes in Grevenbicht. Deze bijeenkomst werd belegd door een groep inwoners van Grevenbicht en Schipperskerk die ook in de klankbordgroep zitten voor de herinrichting van het gebied. In de tot nu toe bekende plannen voor het gebied missen ze de ‘ommetjes’, semi-verharde paden die ook voor mensen met kinderwagen of rolstoel goed begaanbaar zijn voor een wandeling of ommetje door het gebied. Aan de Belgische kant en ook in het Elba-gebied bij Grevenbicht zijn hier voorbeelden van te vinden.

Een groot deel – zo’n 60 procent van het gebied – zou straks echter natuurgebied moeten worden, met wilde paarden en grote grazers.

De bewonersgroep roept inwoners via flyers op om het plan voor de wandelpaden te steunen. Ondertekende invulstroken kunnen nog tot 25 oktober worden ingeleverd.

Cookieinstellingen