Mulleners Vastgoed koopt DSM-kantoor in Sittard

Foto: © Paul Starink

Projectontwikkelaar en particulier belegger Mulleners Vastgoed heeft het kantoor aan de Poststraat 1 in Sittard gekocht van DSM.

Het gebouw staat op bijna 5 hectare grond en bestaat uit twee kantoortorens van in totaal circa 30.000 m2.

Het gebouw ligt direct achter Station Sittard, is energiezuinig en omvat een centrale ingang, conferentie- en vergaderruimtes, een kantine, buitenplaats, tuin en bijna 700 parkeerplaatsen. De Noordtoren telt 9 verdiepingen en de Zuidtoren omvat 10 verdiepingen. De torens zijn in de plint met elkaar verbonden. Mulleners Vastgoed is van plan het gebouw te herontwikkelen naar een duurzame, multifunctionele en toekomstgerichte plek. (Lees verder onder de afbeelding.)

 

DSM-kantoor

Renzo Goessens, directeur Mulleners Vastgoed: “Het gebouw biedt legio mogelijkheden, maar we vinden het vooral belangrijk dat de plannen de gemeente Sittard-Geleen en haar inwoners ten goede komen. In de Noordtoren willen we bedrijvigheid stimuleren en een plek bieden aan zowel kleine als grote ondernemers, in de Zuidtoren willen we bijdragen aan de grote vraag naar betaalbare (studenten)huisvesting in de stad en de regio Limburg. In de plint van het gebouw bieden we een plek voor ontspanning en recreatie, bijvoorbeeld met gezamenlijke ruimtes, horeca, faciliteiten of shops. Op dit moment wordt met de betrokken partijen naar de exacte invulling van het gebouw gezocht, maar het wordt in ieder geval een plek waar wonen, werken en recreëren samenkomt.”

De gemeente Sittard-Geleen zegt bij monde van wethouder Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling) te zullen onderzoeken of de door Mulleners Vastgoed gewenste ontwikkeling te realiseren is. “Waarbij het uitgangspunt is dat de consequenties voor de omgeving met alle betrokkenen, waaronder bijvoorbeeld ook de Provincie Limburg, besproken worden.”

DSM besloot in juni 2020 het kantoor te sluiten, nadat het grotendeels leeg kwam te staan door het toenemende thuiswerken van medewerkers. Daarna is DSM in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen op zoek gegaan naar een nieuwe koper die met visie en doortastendheid invulling kan geven aan gebouw en gebied. Uit diverse voorstellen is bewust gekozen voor Mulleners Vastgoed.

Mulleners Vastgoed is bij de aankoop begeleid door Jones Lang LaSalle. Verkoper DSM is in de transactie bijgestaan door Savills. Aelmans Adviesgroep is aangesteld voor de verhuur van het gebouw. Phidias Community Innovation en Zuthof projecten en management zijn als partners actief betrokken bij de totstandkoming en de realisatie van het project.

DSM-kantoor

 

Reacties