Theaterpop met Nighthawker, Buzzard’s Brew en Backyard Jungles

Foto: Pitboel Theater

De editie van Theaterpop op zaterdag 30 oktober bij Pitboel Theater in Sittard heeft met Nighthawker, Buzzard’s Brew en Backyard Jungles weer een mooie line-up.

Nighthawker

Nighthawker is een Nederlandse band die in de jaren ’70 niet zou hebben misstaan, ook al zijn alle bandleden minstens tien jaar later geboren. De band speelt wat ze noemen ‘avontuurlijke retrorock’ met een eigentijdse twist. Gedreven door een passie om muziek op de ouderwetse manier te maken, is er geen interesse in het maken van commercieel boeiende popmuziek. Sleutelwoorden als karakter en soul, improvisatie en vinyl staan veel hoger op hun checklist.

De band heeft meer dan één truc in petto. Van zachtere composities tot zwaardere rocknummers, allemaal met hints van verschillende genres. Maar bovenal: Nighthawker klinkt als Nighthawker, een stel eigenzinnige zielen met veel passie en ambitie om hun deuntjes te laten horen. Ze weten wel waar hun brood beboterd is. Beinvloed door namen als Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Pink Floyd, The Allman Brothers Band, The Band, The Beatles, The Black Crowes en Crosby, Stills & Nash.

Buzzard’s Brew

Buzzard’s Brew is een zeskoppige disco pop/funk band uit Nederland. Terug naar de jaren 80, maar met een modern tintje. Wie houdt er niet van een groovy baslijn, krachtige zang en een heleboel energie? ‘Het is maar een One Night Dance!’

Backyard Jungles

Backyard Jungles is een indie/alternative band uit Maastricht. Ze maken muziek gebaseerd op rauw gevoel, waarbij emotie vertaald wordt naar muziek op een manier dat woorden niet kunnen. In 2017 werden Sasha, Djamal, Eline en Dylan bij elkaar gegooid door de lokale muziekschool, waar ze covers speelden van artiesten zoals Arctic Monkeys en Tame Impala. Hier hebben ze ook hun eerste stappen gezet met het schrijven van hun eigen nummers. De band, toen nog onder de naam Curve, nam vervolgens deel aan Popsport in 2018. In dit traject hebben ze hun eerste single ‘Gently’ opgenomen en uitgebracht. Met meer originele nummers in hun repertoire, gecreëerd in hun repetitieruimte in Sasha’s kelder, hebben ze onder meer op het Bruis festival mogen staan. Vorig jaar was het viertal nog bekroond tot de winnaar van de nationale finale van de
Imagine Music Experience. Nu, zijn ze druk bezig als artist in residence bij de Muziekgieterij om aan hun authentieke sound te werken.

Zaterdag 30 oktober 2021
Pitboel Theater, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard
Tijd: 20:00-23:00 uur
Entree: €6,50
» Meer informatie op pitboeltheater.nl

 

Reacties