Zondag 24 oktober géén officiële koopzondag in Sittard – winkels mogen wel open

Biergarten op Oktoberfeest (2017)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 24 oktober, tijdens het Oktober Wiesnfest, vindt in Sittard ditmaal géén officiële koopzondag plaats.

Vanwege de coronapandemie gaat het Oktoberfeest na een jaar afwezigheid dit jaar in aangepaste vorm en kleinschaliger door als Oktober Wiesnfest, met kermis (vrij toegankelijk), Biergarten (QR-code verplicht) en een open-air festival met tal van optredens (entreekaart en QR-code verplicht).

Op de zondag ditmaal géén groot schutterstreffen met gilden- en schuttersoptocht en géén vrij toegankelijke Limburgse Middig (alleen te bezoeken met entreebewijs (uitverkocht) én coronatoegangsbewijs (geldige QR-code)). Het zal dit jaar op de zondag van het Oktober Wiesnfest dan ook aanmerkelijk minder druk zijn in het centrum dan gewoonlijk tijdens de zondag van het Oktoberfeest. Mede daarom gaat de tijdens het Oktoberfeest gebruikelijke officiële extra koopzondag niet door. Winkels mogen die zondag overigens – zoals op elk zondag – wel open zijn.

De volgende officiële koopzondag is zoals gebruikelijk de laatste zondag van de maand: 31 oktober. Dan vindt in het centrum het evenement Inspired Shopping plaats. Het Centrum Management van Sittard verwacht daarbij veel bezoekers in het centrum.

Dossier: Oktoberfeest

Reacties