‘De Krisnach-merrie’ van Kwebbel en Sjnebbel komt eraan

Foto: Kwebbel en Sjnebbel

Na een jaartje uitstel vanwege de coronapandemie staan Kwebbel en Sjnebbel binnenkort dan toch op de planken met hun nieuwste voorstelling De Krisnach-merrie.

De weekenden tussen Sinterklaas en Kerstmis mogen de dames hun voorstellingen weer voor een normaal gevuld Forum spelen. “Heerlijk!!” geeft schrijver Sjef Schurgers alias mevrouw Sjnebbel aan. “Eerst gaan we proosten met elkaar op het Oktoberfeest en dan rollen we zo door het Forum in!”. Tijdens de overigens ook zeer succesvolle voorstelling afgelopen zomer Veer maage weier had het Forum nog te maken met beperkingen van maximaal 100 man en anderhalve meter afstand.

Extra kaartverkoop start a.s. donderdag 21 oktober 11:00 uur

De nieuwste kerstshow De Krisnach-merrie is na één keer verplaatsen uiteindelijk een jaar opgeschoven en zal nu op donderdag 9 december 2021 in première gaan. Gewoon ouderwets weer lekker met zijn allen rondom een tafeltje met een drankje genieten en met name veel lachen. Mensen die al een kaartje gekocht hebben ontvingen deze week een mail van het Forum met de laatste informatie over het geldig blijven van de kaart, waarbij de placering wegvalt. Het is gewoon weer ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

De Krisnach-merrie

Nog even het geheugen opfrissen, waar gaat de voorstelling ook alweer over? ‘Het is weer bijna kerst… na een heftig jaar waarin alles anders was dan anders, maakt Sittard zich op voor de gezellige dagen samen met de familie. Mevrouw Kwebbel en Sjnebbel zoeken elkaar op om samen de kerstvoorbereidingen te doen. Ze raken verstrikt in een wel heel speciale lock-down. Dit alles op een eenzame kerstavond in een vreemde bijna spookachtig verlaten stad.

De Krisnach-merrie is de inmiddels vierde show van Kwebbel en Sjnebbel en de derde kerstshow. In 2017 was hun debuut met Höb geer ‘t al geheurd en in 2018 speelden de dames Sjtille Nach. In 2019 was er geen kerstvoorstelling vanwege de Zittesje Revuu Hoog Bezuik die dat jaar in november op de planken stond en waarin Cyrille en Sjef beiden een prominente rol speelden. En in 2020 was er in de zomer de extra voorstelling Veer maage weier.

Extra kaarten in de verkoop

Kwebbel en Sjnebbel, de Krisnach-merrie is te zien in het Forum op 9-10-11-12 en 16-18-19 december aanvang om 20:00 uur en op de zondagen tevens om 14:30 uur. Voor de mensen die nog geen kaartje hebben start op donderdag 21 oktober om 11:00 uur via www.forumsittard.nl een extra kaartverkoop.

Over Kwebbel en Sjnebbel

Beide dames zijn geen onbekenden in het Sittardse. Auwt prins carnaval Cyrille Niël (Kwebbel) stond in 2018 met zijn eigen debuutshow De Gevleugelde Druimer voor het eerst solo op de planken. In okt 2021 gingen zijn Toone van Sittard in première. Cyrille speelde bij diverse theaterproducties en in jaarlijkse Groosse Nómmer van de Auw Prinse en treedt hij op als zanger van een divers repertoire. Sjef Schurgers (Sjnebbel en schrijver van de voorstellingen), speler bij het Streektheater Heerlen en het Limburgs Toneel, is schrijver van en heeft al jaren een dragende rol in de Sittardse Revue (driejaarlijkse productie), die hij de afgelopen keren ook zelf heeft geschreven en hij is de zanger van Trööt in de Gööt. Cyrille en Sjef hebben in 1986 de eerste keer samen op de planken gestaan in de Sittardse Revue. Ook zijn zij inmiddels 22 jaar onderdeel van de legendarische smartlappenband De Schaamschotten. Naast Cyrille en Sjef zijn ook hun echtgenotes part of the team. Nicole Schurgers is vaste regisseuse van de dames en Pauline Niël-Verhoef de regelaar achter de schermen.

Kwebbel en Sjnebbel

Cookieinstellingen