Herfstachtige aanloop naar herfstvakantie en Oktoberfeest

<em>Herfstachtige aanloop naar Oktober Wiesnfest</em>
Herfstachtige aanloop naar Oktober Wiesnfest
Foto: SGN

Het was vandaag – op de temperatuur na – een echte herfstachtige dag, met enkele buien en een stevige zuidwestenwind kracht 5.

Met een temperatuur van tegen de 20 graden was het opmerkelijk zacht voor de tijd van het jaar. Donderdag, daags voor de start van het Oktober Wiesnfest in Sittard en het begin van de herfstvakantie, draait de wind met onverminderde kracht naar het westen en valt er meer regen.

Vrijdag neemt de wind iets in kracht af en daalt de maximumtemperatuur naar 12 graden, maar door de wind voelt het een stuk kouder aan. In de middag en avond kan nog een enkel buitje vallen. Oktoberfeestgangers doen er dan ook goed aan om zich warm te kleden: er zijn dit jaar vanwege corona geen warme feestpaviljoens, alles speelt zich af in de buitenlucht, deels onder zogenaamde perfect skies.

Zaterdag tot en met dinsdag wisselen zon en bewolking zich af. Het blijft deze dagen naar verwachting droog. Er staat dan een zuidwestelijke wind kracht 3 en het wordt overdag 13 tot 14 graden. In de avond koelt het af naar 5 tot 7 graden. Op de slotdag van het Oktober Wiesnfest worden dan wel weer enkele buien verwacht.

Vanaf donderdag wordt het iets warmer. Tot het einde van de herfstvakantie blijft het met 16 tot 17 graden overdag vrij zacht najaarsweer met kans op wat regen.

perfect skies oktober wiesnfest 2021
Perfect skies voor het Brand Alm Open Air
Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen