Platform Sittard wil woningbouw op kantorenpark Sittard

Deel voormalig DSM-kantoor krijgt binnenkort woonfunctie
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Enige tijd geleden stelde Platform Sittard dat het voormalige kantoorgebouw van DSM op het Kantorenpark Sittard een ideaal onderkomen voor het gemeentelijke ambtenarenapparaat zou kunnen zijn.

Dat idee is inmiddels achterhaald door de werkelijkheid: het pand is gekocht door Mulleners Vastgoed, dat verwacht de helft van het gebouw snel te hebben verhuurd aan verschillende bedrijven en dat in de andere helft woonunits wil realiseren.

Platform Sittard merkt nu op dat het Kantorenpark Sittard nooit de verwachte omvang heeft bereikt en denkt ook niet dat dat – gezien de huidige kantorenmarkt – nog zal gebeuren.

Aangezien een van de twee torens van het voormalige DSM-kantoor wordt verbouwd en een woonbestemming krijgt ligt het volgens Platform Sittard voor de hand om het gebied tussen station en Limbrichterveld ook een woonbestemming te geven. Er is immers een tekort aan woningen en het gebied is uitstekend gelegen; dicht bij het centrum en openbaar vervoer.

Platform Sittard wil deze visie graag onder de aandacht brengen van de diverse raadsfracties en hoopt dat dit idee dermate goed landt dat partijen het willen opnemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Reacties

Cookieinstellingen