Ontbijtsessie Cybercrime eerste sessie over digitale veiligheid

Foto: CC0 via Pixabay

De gemeente Sittard-Geleen organiseert samen met het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) een serie bijeenkomsten met als thema digitale veiligheid.

Het aantal digitale aanvallen op bedrijven neemt toe. Niet alleen grote bedrijven lopen risico, ook het MKB is steeds vaker doelwit van criminele hackers. Met vaak flinke schade tot gevolg. Een hack heeft niet alleen financiële en operationele gevolgen, maar levert ook een deuk op in de reputatie van je bedrijf, zowel richting klant als richting toeleverancier.

Hoe belangrijk digitale veiligheid voor de bedrijfscontinuïteit is toont de recente hack bij de VDL Groep aan, met alle gevolgen van dien voor de werkmaatschappijen, waaronder VDL Nedcar.

De eerste bijeenkomst over digitale veiligheid is de ontbijtsessie ‘Cybercrime: dat overkomt mij niet (meer)!‘ die wordt gehouden op dinsdag 16 november van 07:30 tot 09:30 uur in het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat. Hoe voorkom je een hack zoals die waarvan de VDL Groep het slachtoffer werd en hoe bereid je je voor zodat je – als het je overkomt – je bedrijf zo snel mogelijk weer door kan? Tijdens het cyberontbijt op 16 november komen drie interessante sprekers voor ondernemers binnen onze gemeente aan het woord: een ethisch hacker, een slachtoffer van online oplichting en een security specialist.

Na de ontbijtsessie in het Fortuna Stadion staan nog drie online sessies op het programma.

Datum: dinsdag 16 november 2021
Tijd: 07:30-09:30 uur
Locatie: Fortuna Sittard Stadion, Milaanstraat 120, 6135 LH Sittard

Reacties