Oktober Wiesnfest in Sittard zit erop

Foto: SGN

De vanwege de coronapandemie aangepaste editie van het Oktoberfeest in Sittard zit erop. Het feest kende woensdagavond een daverende finale, met onder andere die Blechblos’n en Rowwen Hèze.

De festiviteiten waren bescheidener van opzet – geen Miss Oktober, geen optochten en geen grote feestpaviljoens – maar daar maalde de echte liefhebber niet om. De openluchtoptredens op het met perfect skies overdekte en tot Brand Alm gedoopte terrein tussen Ligne en Begijnenhofwal waren steevast sfeervol. Vanwege de temperatuur wellicht wat minder comfortabel dan het Brand Weizen paviljoen of het Boels Rental paviljoen, maar dat mocht de pret niet drukken.

En ook in de Zuidlease Biergarten was het – zeker in het weekend en helemaal op de zonovergoten zondag – uitstekend toeven. De Oktoberkermis bleef ditmaal beperkt tot de schootsvelden en werd prima bezocht. Sommige attracties waren dermate in trek dat er wachtrijen ontstonden.

Het evenement verliep in een uitstekende sfeer, bijna geheel zonder incidenten. Uitzondering vormde een geval van mishandeling, waarbij een 57-jarige feestganger door twee vrouwen werd belaagd. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval, dat zondagmiddag plaatsvond op de Brand Alm tijdens de Limburgse middag.

Verder bleek de introductie van polsbandjes voor mensen die in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs een uitstekende zet, waardoor de controles bij de entree van de Biergarten en de Brand Alm vlotjes verliepen.

De bandjes bieden eveneens toegang tot de horeca in de Sittardse binnenstad. Het blijft in elk geval tot en met 31 december mogelijk om op vrijdagen en zaterdagen een polsbandje af te halen bij het coronacheckpoint op de Markt.

Organisatie en bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagd en goed verzorgd feest. Anders dan men was gewend, maar in een tijd dat corona nog altijd een flinke dwarsligger is was het Wiesnfest een uitstekend alternatief. Want één jaar Oktoberstilte op de schootsvelden was meer dan genoeg. En nu maar hopen dat in 2022 de paviljoens ook weer kunnen terugkeren op het Oktoberfeest.

polsbandje QR toegangsbewijs
In de rij bij het coronacheckpoint op de schootsvelden voor een coronapolsbandje

 

Dossier: Oktoberfeest

Reacties