Vrijdag 5 november Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer in de Hanenhof

<em>Maud de Chatinier - Veer gaon los in Gelaen! (2019)</em>
Maud de Chatinier - Veer gaon los in Gelaen! (2019)
Foto: © Flaarisse van Gelaen

Op vrijdag 5 november vindt in de Hanenhof in Geleen de 40e editie plaats van het Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer (GVK).

Vorig jaar werd het GVK vanwege de geldende coronamaatregelen afgelast, maar dit jaar gaat het evenement door.

Op 5 november wordt bekend wie de opvolger wordt van Maud du Chatinier, die in 2019 met Veer gaon los de 39e editie van het GVK won en daarmee de Gelaense Vastelaovessjlager 2020 scoorde.

Maud is ook weer present bij de 40e editie van het GVK, ditmaal met het nummer Confetti. Daarmee neemt zij het op tegen Ben & Anita met Gelaen, veuroet!, Ritchie Bakx met Hei Gelaen bès doe dat, Nico Rademacker met Gelaen, mit aafsjtand de bèste, Lonne Kielen met Noe gaon veer ech!, Kevin Noblesse met Gelaen veuroet, Op Os met Veuroet mit de geit!, Irene Lardy met ‘t is d’r weer, Kevin en Michelle met Doe bès en blifs mien Gelaen en De Sjnake met Gelaen, dao wil v’r zeen. De muzikale begeleiding is in kundige handen van de Bertha Band.

Het winnende liedje mag zich de officiële Geleense Vastelaovessjlager van 2022 noemen. Een vakjury en publieksjury beslissen uiteindelijk wie de winnaar wordt.

Het GVK wordt jaarlijks georganiseerd door ‘De Vief van Gelaen’, oftewel de vijf Geleense carnavalsverenigingen: De Uule, De Sjoutvotte, De Kraonkelaere, De Swentibolders en stadscarnavalsvereniging De Flaarisse. De entree voor deze avond is gratis. Aanvang 20:33 uur.

Cookieinstellingen