Streep door aftrap Limburgs carnaval in Roermond

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft donderdag een streep gezet door de provinciale Limburgse aftrap van carnaval op 11 november in Roermond.

De ’11e van de 11e’ gaat niet door. Dat maakte burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren bekend. Hessels nam deel aan een overleg van burgemeesters in het Regionale Beleidsteam van de veiligheidsregio.

Volgens Hessels heeft voorzitter Antoin Scholten van de veiligheidsregio de knoop doorgehakt op basis van zijn bevoegdheid krachtens de Wet Publieke Gezondheid, en het besluit genomen de 11e van de 11e te schrappen.

De organisatie achter de 11e van de 11e spreekt van een “flinke domper”. “Dit is niet uit te leggen”, zei een woordvoerder van de organisatie teleurgesteld. “In een voetbalstadion mogen 40.000 mensen bijeen zitten, maar de 11e van de 11e mag niet.” De focus gaat nu uit naar november 2022, zei de woordvoerder.

Het jaarlijkse slotconcert van Rowwen Hèze in America, dat dit weekend naar verwachting zo’n 16.000 bezoekers trekt, gaat vooralsnog wel door.

De burgemeesters van Veiligheidsregio Limburg Zuid zijn vrijdagochtend bijeen voor regulier overleg. Daarbij komen ook de evenementen in onze regio aan bod.

Dossier: Carnaval

Reacties

Cookieinstellingen