‘Hei Gelaen bès doe dat?’ nieuwe Vastelaoves Schlager van Geleen

<em>V.l.n.r. Lonne Kielen, Ritchie Bakx en Maud du Chatinier</em>
V.l.n.r. Lonne Kielen, Ritchie Bakx en Maud du Chatinier
Foto: De Flaarissse van Gelaen

Afgelopen vrijdagavond werd het door De Vief van Gelaen in de Hanenhof in Geleen georganiseerde GVK – Gelaens Vastelaovesleedjes Konkoer – gehouden.

De Vief van Gelaen zijn de vijf carnavalsverenigingen die in Geleen actief zijn: De Uule, De Sjoutvotte, De Kraonkelaere, De Swentibolders en De Flaarisse.

Vorig jaar vond in Geleen geen GVK plaats vanwege de toen geldende strengere coronamaatregelen, maar dit jaar kon het evenement wel doorgaan. Het GVK was gratis toegankelijk, maar de publieke belangstelling haalde het niet bij voorgaande edities, waarschijnlijk vanwege het snel stijgende aantal positieve coronatesten. Desondanks werd het een geslaagde avond.

Zoals altijd zorgde de Bertha Bend voor live begeleiding van de tien deelnemers aan de liedjeswedstrijd, die allemaal hoopten dat hun inbreng de nieuwe carnavalsschlager van de Waereldsjtad zou worden.

Het winnende nummer werd het door Ritchie Bakx gezongen ‘Hei Gelaen bès doe dat’ (tekst Thijs Arts, muziek George Bakx). Zowel de vakjury als de publieksjury waren het daarover eens. Het was de zevende keer dat Ritchie Bakx het GVK wist te winnen. Tweede werd Maud du Chatinier met ‘Confetti’ en met ‘Noe gaon veer ech’ legde Lonne Kielen beslag op de derde plek.

Cookieinstellingen