Expo Huis aan de Markt in oude V&D-gebouw

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met het weghalen van de letters V&D is op 1 november de sloop van het voormalige V&D-pand aan de Markt in Sittard gestart. Het oude warenhuis maakt plaats voor het nieuwe Huis aan de Markt.

Dit wordt een representatieve ontmoetingsplek van de gemeente waar bestuur, ondernemers, inwoners en partners elkaar kunnen ontmoeten.

Naast een multifunctionele raadszaal en vergaderruimtes, biedt het Huis aan de Markt straks ook ruimte aan een ontmoetingsplein met flexwerkplekken en kunnen er verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd. Daarnaast doet het dienst als trouwlocatie, wordt het het mogelijke nieuwe thuis van Visit Zuid-Limburg én komen er tientallen nieuwe woningen.

Presentatie van de ontwerpen

Wie het Huis aan de Markt gaat realiseren, wordt later deze maand bekend, als sluitstuk van een aanbestedingstraject waarvoor bouwcombinaties konden inschrijven. Als onderdeel van de aanbesteding worden de ontwerpen voor de toekomstige locatie tentoongesteld.

Laat uw stem horen!

Bent u benieuwd hoe de ontwerpen eruit zien? Breng dan zeker een bezoek aan de pop-up Expo Huis aan de Markt, in het voormalige V&D-gebouw aan de Markt. De Expo is geopend van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 november. Samen met de Adviescommissie Binnenstad zijn we benieuwd wat u ervan vindt, dus laat vooral uw stem horen. Dat kan door in de Expo een paar korte vragen te beantwoorden. Bent u niet in de gelegenheid de Expo Huis aan de Markt te bezoeken? Dan kunt u van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 november ook online reageren, via www.metsittardgeleen.nl.

Vult u de vragenlijst in, dan maakt u kans op een uniek ‘special guest-arrangement’ voor twee personen. De winnaar wordt uitgenodigd voor de viering van het hoogste punt en mag daarna lekker een hapje eten op de Markt.

Expo Huis aan de Markt

De pop-up exporuimte bevindt zich in de voormalige V&D (links van de ingang aan de Markt). De Expo is van 12 tot en met 17 november tijdens openingstijden te bezoeken; op werkdagen van 12:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag gesloten.

Kijk voor meer informatie op www.metsittardgeleen.nl (vanaf 12 november 12:00 uur tot 17 november 17:00 uur).

Reacties