ProRail geeft station Geleen-Oost een grote beurt

Foto: SGN

Spoorbeheerder ProRail voert van 20 tot 29 november werkzaamheden uit bij vijf stations op de treinverbinding tussen Sittard en Heerlen, waaronder station Geleen-Oost.

Vanwege die werkzaamheden rijden tot en met 28 november geen treinen tussen Sittard en Heerlen en vice versa.

Station Geleen-Oost krijgt nieuwe, beter toegankelijke perrons, waardoor reizigers een drempelloos de trein in of uit kunnen stappen. De verlichting wordt vervangen voor duurzame Ledverlichting, wachtruimtes worden vernieuwd en de perrons worden opnieuw bestraat met circulair beton. Behalve Geleen-Oost gaan ook de stations van Spaubeek, Schinnen, Nuth en Hoensbroek stevig op de schop.

Verder wordt op het gehele spoortraject Sittard-Heerlen het treinbeveiligingssysteem vernieuwd. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van seinen en kabels en andere kleine objecten in en langs het spoor. Tevens wordt op de Lintjesweg tussen Munstergeleen en Geleen de naast het spoor voorbereide fietsers- en voetgangerstunnel in de spoorlijn geplaatst.

Het is voor het eerst dat ProRail zoveel verschillende projecten samenbrengt in één groot traject. Hierdoor nemen de verschillende projecten geen veertien weekenden maar slechts negen dagen in beslag. Dat is voor reizigers die het traject tussen Heerlen en Sittard vaak gebruiken wel zo prettig.

Reacties