Nationale Politie voorbereid op demonstraties en rellen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Nationale Politie houdt rekening met onaangekondigde demonstraties, ongeregeldheden en mogelijk rellen na de persconferentie van vrijdagavond over een aanscherping van de coronamaatregelen.

Een woordvoerder van de korpsleiding zegt dat de politie voorbereid is “op al dan niet aangekondigde demonstraties”.

Politiebonden kondigden donderdag stiptheidsacties en werkonderbrekingen aan, te beginnen bij de mobiele eenheid (ME). De politiebonden benadrukken vrijdagmiddag in een gezamenlijke verklaring: “Het is niet waar dat de inzetbaarheid van de politie dit weekend al minder groot zal zijn door vakbondsacties. Dat bericht doet de ronde via sociale media, maar is totaal ongegrond. De gisteren aangekondigde stiptheidsacties en werkonderbrekingen zullen binnen afzienbare tijd van start gaan, maar de voorbereidingen vragen nog enige tijd. Laat je dus niet misleiden door dit fake news.”

In het gezamenlijke persbericht schrijven de politiebonden dat het korps “de inzetbare sterkte voor de komende dagen maximaal heeft opgeschaald”. Een woordvoerder van de Nationale Politie bevestigt dat de ME dit weekend volop inzetbaar is.

De bonden: “Het is ondenkbaar dat wij onze leden in zo’n gespannen situatie zouden oproepen tot acties. Dat zou in strijd zijn met ons verantwoordelijkheidsgevoel en het plichtsbesef van onze leden. Die zouden aan zo’n oproep ook gewoon geen gehoor geven.”

Reacties

Cookieinstellingen