gob wil inwoners betrekken bij totstandkoming kunstwerk langs A2 bij Holtum

Foto: Haantje van Buchten

De gemeente maakte deze week bekend dat langs de snelweg A2 bij Holtum een kunstwerk wordt geplaatst dat is geïnspireerd op het Haantje van Buchten.

Het Haantje van Buchten is een van de belangrijkste archeologische vondsten van onze regio. Het wordt het symbool van het project Bottleneck, dat op logistiek gebied een enorme impuls heeft gegeven aan de economische ontwikkeling van de regio.

Raadslid Marcel Claessens van politieke groepering gob stelt naar aanleiding van de aankondiging van dat kunstwerk een aantal vragen aan het College van B&W.

Hij wil van het College horen of het bereid is om de inwoners van Buchten en Holtum te laten meepraten en meedenken over het ontwerp van het kunstwerk. Zij hebben volgens Claessens de afgelopen jaren immers de overlast ervaren tijdens de uitvoering van project Bottleneck. Verder vraagt hij namens de gob-fractie hoe wordt bepaald welke kunstenaar het kunstwerk mag maken en laat hij weten dat het een mooi gebaar zou zijn als daarvoor een lokale kunstenaar wordt benaderd.

Reacties

Cookieinstellingen