Cadeausuggestie: stadstegel ‘Schatten van Sittard’

Foto: SGN

Sittard heeft nu een eigen stadstegel. Het Nederlandse ‘StoryTiles’ ontwierp een serie stedentegels van de mooiste plaatsen in ons land.

En daar hoort Sittard natuurlijk tussen.

De tegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad samen. Iedere liefhebber van Sittard zou er toch eentje in huis moeten hebben hangen? De tegel heet ‘Schatten van Sittard’ en is met de hand gebakken (in twee maten: 10×10 en 13×13 cm). Het tegeltje is ook verkrijgbaar als mini/magneet.

De stadstegel ‘Schatten van Sittard’ is exclusief verkrijgbaar in de Museumwinkel van zowel Museum Hedendaagse Kunst (Ligne 5) als Erfgoedcentrum De Domijnen (Kapittelstraat 6) te Sittard. In de museumwinkel van De Domijnen zijn producten van lokale, regionale of nationale kunstenaars te vinden. De museumwinkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

StoryTiles
Foto: StoryTiles. De Grote of Sint Petruskerk, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, de Sint Rosakapel op de Kollenberg, Fort Sanderbout, de Ophovenermolen bij de roeivijver, het Kritzraedthuis, de oude stadsschool (tegenwoordig Erfgoedcentrum De Domijnen), de noordwesthoek van de Markt met De Gats en de Sint Michielskerk en de leeuw Asor figureren samen op de stadstegel.

Over StoryTiles

StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op ’t Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea.

Reacties

Cookieinstellingen