Stadspartij vraagt College om het hart te laten spreken

Foto: SGN

Woningcorporatie ZOwonen heeft tot 15 december het voormalige zorgcentrum De Baenje aan de Schuttestraat in Sittard beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen.

Op 11 november heeft daar een aantal vluchtelingen, waaronder gezinnen met kinderen, tijdelijk hun intrek genomen.

Fractieleider Nancy Kaufmann van De Stadspartij heeft naar aanleiding van die opvang vragen gesteld aan het College van B&W en verwijst daarbij naar een uitzending van het Jeugdjournaal van 28 november jongstleden. Daarin komt de tienjarige Maha aan het woord, die momenteel in De Baenje verblijft. Ze ontvluchtte met haar ouders vier jaar geleden Iran.

Kaufmann schrijft in haar brief aan het College: “Het zal nog een tijd duren voordat dit meisje weet of ze met haar familie in Nederland mag blijven. Maar ik denk dat bijna iedereen het met ons eens is dat van hot naar her verplaatst worden voor kinderen als Maha en de andere 13 kinderen die nu in De Baenje wonen niet gezond is. Dat het voor de ontwikkeling van deze kinderen van levensbelang is dat ze langer op dezelfde plek mogen blijven tot ze definitief weten waar ze aan toe zijn”.

Ze vindt dat het gemeentebestuur in deze zaak het hart moet laten spreken en vraagt het College daarom om in elk geval voor de gezinnen met kinderen een nieuwe plek te zoeken in onze gemeente, zodat ze hier kunnen blijven tot ze definitief weten of ze in Nederland verder mogen bouwen aan hun toekomst. En, als dat niet lukt vóór 15 december, of de gemeente dan in overleg wil treden met ZOwonen om het gebouw langer beschikbaar te stellen tot een eventuele nieuwe woonruimte in onze gemeente beschikbaar is. Verder vraagt ze of er wellicht andere pandeigenaren in de gemeente bereid zijn om zolang ruimte beschikbaar te stellen.

Cookieinstellingen