Creatieve ‘kribkes’ in het Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Ook in de winter is het goed toeven in Kasteelpark Born. Als je door het park loopt, zie je dat verschillende dieren zich aanpassen aan de winter.

De vacht van de ezels en de geiten is dikker geworden om hen lekker warm te houden tijdens de koude nachten. Ook de schapen hebben weer voldoende wol om de winterkou te trotseren. De wasberen gaan in winterrust en ook de neusberen trekken zich terug in hun warme huisje.

Nieuw! Creatieve ‘kribkes’

Van woensdag 8 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 staan er creatieve ‘kribkes’ in het Kasteelpark. Hobbykunstenaars die het park een warm hart toedragen hebben 17 prachtige creaties gemaakt. Vele meters breigaren, liters verf, meters hout, vellen papier en gekleurde schapenwol staan garant voor de prachtigste creaties. Ook leerlingen van het DaCapo college in Sittard hebben een kerstscène gemaakt.

Neem een plattegrond mee bij de kassa en struin door het park op zoek naar alle kribjes. Noteer de letters en vorm een toepasselijk woord. Wil je kans maken op één van de drie “kerststal-knuffels” (een kameel, een ezel of een schaap), lever dan de gevonden oplossing in, in de speciale bus die staat op de tafel bij de Wasjbear.

Wensboom

In het park staat ook een wensboom. Vul je wens in op de speciale kaartjes die bij de boom liggen, stop de wens in een speciale gekleurde envelop en hang hem in de boom.
Wie weet laten we jouw wens in vervulling gaan.

kribkeCentrum Born

Niet alleen in het Kasteelpark kunt u wandelen langs kribjes, ook diverse winkeliers in Born hebben een kerststal in hun etalage staan. De deelnemende winkeliers hebben een speciale poster op hun raam geplakt. Ook hier staan bij de kribjes letters. Zoek de kribjes, noteer de letters, lever het formulier in bij Iris, Sasje’s of de Hema en maak kans op een van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van Born. Deelnameformulieren liggen bij de deelnemende winkeliers.

Kerststal parochiekerk

De kerststal in de parochiekerk van Born is te bewonderen op 1e Kerstdag van 14:00 tot 15:00 uur. Als u op 1e Kerstdag de mis van 09:30 uur bijwoont, heeft u na afloop tot 12:00 uur de tijd om de kerststal te bekijken.

Jaarkaartactie

In verband met de maatregelen rondom Covid-19 is het niet mogelijk om dit jaar een kerstmarkt te organiseren. Wél gaat de jaarkaartactie door.

Op zondag 12 december kunt u met korting uw jaarkaart kopen of verlengen. U kunt dit online regelen op www.kasteelparkborn.nl. Ook de spelregels staan op de website. Het park is deze dag wel geopend. Mocht het online niet lukken, dan helpen de kassamedewerksters u graag.

Openingstijden wintermaanden

In de wintermaanden is het Kasteelpark op woensdag, zaterdag en zondag open van 10:00-17:00 uur. Laatste toegang is om 16:00 uur.

Jaarkaarthouders mogen ook op de overige dagen een ommetje maken in het park. Als de overheid het checken van de QR-code bij de kassa verplicht stelt, is het echter niet meer mogelijk om een ommetje te maken. Check daarom even voordat u naar het park komt op www.kasteelparkborn.nl welke regels gelden voor een bezoek aan het park.

In de Kerstvakantie is het Kasteelpark dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het park gesloten (ook voor jaarkaarthouders). Op Oudejaarsdag sluit het park om 14:00 uur.

kribke

Reacties

Cookieinstellingen