Wèntjerdruim komt eraan met levende kerststal en Huis van de Kerstman

Foto: SGN

Het jaarlijkse evenement rond de jaarwisseling in Sittard – Wèntjerdruim – gaat dit jaar in aangepaste vorm door.

In de aanloop naar en tijdens Wèntjerdruim kan er weer worden deelgenomen aan de Amusetocht Sittard, een culinaire wandeling langs de bijzondere plekken van historisch Sittard waarbij de wandelaars op een aantal plekken een amuse krijgen aangeboden. De Amusetocht is tot en met 9 januari 2022 te reserveren via deze link.

Amusetocht kan al worden gelopen

Op basis van de locaties maak je een eigen routing. Om je op weg te helpen ontvang je bij je bestelling een inspirerende route die langs alle culinaire locaties voert. De deelnemende horecalocaties zijn: Wine & Dine De Limbourg, Schtad Zitterd, Gastrobar 1677, Eetcafé De Buren, De Vief Heringe en Kafee De Kup.

De levende kerststal keert terug!

Vorig jaar was hij er helaas niet, maar dit jaar keert de levende kerststal terug in de binnenstad van Sittard. Let op: je vindt de levende kerststal dit jaar niet op de Markt, maar op het Kerkplein. De levende kerststal, met verschillende dieren met een hoog knuffelgehalte, beeldt het volledige kerstverhaal uit. Vanaf 17 december staan er herders met dieren op het Kerkplein. Vrijdag 24 december bereiken ook Maria en Jozef de Kerststal, waar Jezus Christus geboren wordt. De levende kerststal is van 17 tot en met 24 december te bezoeken. Op 19 en 24 december van 12:00 tot 17:00 uur en op alle andere dagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Huis van de Kerstman

Van zaterdag 18 december tot en met vrijdag 24 december kun je dagelijks tussen 12:00 en 17:00 uur op bezoek bij de Kerstman en zijn vriendelijke kerstelf Guirlando in het Huis van de Kerstman aan de Oude Markt 25. Het huis van de kerstman is heerlijk knus aangekleed met verlichte kerstbomen, stapels cadeaus en een sfeervol haardvuur. Kinderen kunnen de Kerstman weer gratis bezoeken en een praatje met hem maken. Ga zeker ook samen op de foto om een mooie herinnering vast te leggen!

Bezoek de zingende kerstboom op de Markt!

De kerstman heeft ook nu weer gezorgd voor heel veel knutselspullen, zodat de kinderen lekker creatief voor kerstmis aan de slag kunnen. De Wèntjerdruim-kleurplaat van 2021 is op alle basisscholen in Sittard verspreid, en is te downloaden op de website van Wèntjerdruim. Kleur de kleurplaat mooi in en geef hem af in het Huis van de Kerstman. De kerstman hangt alle kleurplaten namelijk graag op in zijn huis!
Let op: de richtlijnen en maatregelen rondom Covid-19 die door de overheid zijn ingesteld worden gevolgd. Het is daarom voor iedereen van 13 jaar of ouder verplicht om bij binnenkomst QR-code en identiteitsbewijs te tonen.

Let op: zondag 19 december is koopzondag in het centrum van Sittard.

Cookieinstellingen