Ook GroenLinks Sittard-Geleen heeft de kandidatenlijst klaar

Foto: Annet Wagener/SGN

De ledenvergadering van de GroenLinks afdeling Sittard-Geleen heeft in december de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 plaatsvinden vastgesteld.

Vlak voor de zomer hebben de leden unaniem Kim Schmitz al gekozen tot onze lijsttrekker.

GroenLinks wil bij een goede verkiezingsuitslag graag weer méé besturen. “Als grootste partij op links willen we mooie programmapunten ook omzetten in daden en we hebben laten zien dat we dat kunnen.”

De leden hebben 35 mensen verkozen voor onze kandidatenlijst. Het grootste aantal ooit op een lokale GroenLinks lijst in Sittard-Geleen. “Hiermee tonen we aan dat onze beweging groeiende is en gelukkig ook onder jongeren steeds meer weerklank krijgt getuige het feit dat we in de top 10 drie jonge enthousiaste vrouwen mogen presenteren!”

De top 10 van de kieslijst ziet er als volgt uit:

 1. Kim Schmitz – Sittard
 2. Jos Janssen – Munstergeleen
  Jos( 60 jaar) is zittend raadslid voor GroenLinks en wil graag een tweede periode in voor GroenLinks. Jos is werkzaam als hogeschooldocent in de studierichting Economie en Communicatie, opleiding vastgoed & makelaardij.
 3. Marco Schipper – Sittard
  Ook Marco( 50 jaar) is in 2018 in de gemeenteraad gekomen en heeft als vakbondsbestuurder bij het FNV de nodige onderhandelingservaring.
 4. Felicitas Crutzen – Munstergeleen
  Felicitas (61 jaar) is momenteel burgerraadslid van GroenLinks en heeft als oud raadslid en voormalig wethouder de nodige politieke ervaring.
 5. Math De Loo – Born
  Math (63 jaar) is de huidige fractievoorzitter en is nu alweer zeven jaar raadslid.
 6. Danjo Wertz – Sittard
  Danjo (51 jaar) is na een tiental jaar werken in het bedrijfsleven (ICT) overgestapt naar het onderwijs.
 7. Zina Jaf – Sittard
  Zina (21 jaar), geboren en getogen in Sittard in een Iraaks-Koerdisch gezin en woont in Sanderbout. Zij werkt bij LevantoGroep in Maastricht, in een beschermde woonvorm binnen de GGZ en zit in het laatste jaar van haar bacheloropleiding op Zuyd Hogeschool.
 8. Amani Boukhrissi – Sittard
  Amani (19 jaar), een enthousiaste studente Rechtsgeleerdheid in Maastricht, zet zich graag in voor anderen in de maatschappij. Sinds 2016 actief lid van ‘Veer Zeen Jóngk’, de jongerenadviesraad van de Westelijke Mijnstreek.
 9. Jennifer Slippens – Sittard
  Jennifer (23 jaar) is de derde jonge vrouw op de kandidatenlijst. Ze is sinds dit jaar ook de voorzitter van de Limburgse afdeling van GroenLinks jongerenorganisatie DWARS.
 10. Fahim Hamgham – Geleen
  Fahim (34 jaar) is inmiddels ruim vier jaar adviseur van de GroenLinks fractie in het Limburgs Parlement. Hij is raadsadviseur en plaatsvervangend griffier in de gemeente Stein.

Reacties

Cookieinstellingen