Nieuwe Marottewinkel geopend in souterrain GIJSEN | zien&horen

Foto: SGN

Vanochtend om 11:11 uur opende wethouder Andries Houtakkers de nieuwe Marottewinkel in het centrum van Sittard.

Het verkooppunt van pins (sjpengskes), Marottesjaals en -paraplu’s, Marotte-cd’s en allerlei andere aan Marotte- en carnaval gerelateerde attributen is gevestigd in de kelder van Optiek Gijsen aan het Tempelplein. De sfeervol ingerichte winkel heeft tegelijkertijd het karakter van een klein Marottemuseum, want je vindt er ook oude foto’s, carnavalsonderscheidingen en een aantal ‘Marotte-relikwieën’ die menigeen nog nooit heeft gezien.

Dat de winkel meer te bieden heeft dan alleen de verkoop van Marottemerchandise blijkt al voordat je er binnentreedt. Bij de ingang van de winkel staat een schilderij van prins Heinz I (Laudy) en daarnaast een paspop met het prinsenpak dat hij in zijn prinsenjaar – 1954 – heeft gedragen.

Maar er valt nog meer te beleven in het souterrain van Sittards bekendste brillenzaak: in een mini-bioscoop wordt historisch beeldmateriaal vertoond, waaronder opnames van het 1×11-jarig bestaan van Optoch Kommitee Zitterd en de ingebruikname van de oude optochthal in Ophoven.

De Marottewinkel 2.0 is elke donderdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Cookieinstellingen