Draag jij ook een steentje bij goed voor 7500 maaltijden

Foto: screenshot

De actie ‘Draag jij ook een steentje bij’ heeft in totaal 75.000 euro opgebracht, goed voor 7500 driegangenmaaltijden voor de Voedselbank.

Het geld werd ingezameld door dominosteentjes voor 1 euro per stuk ter sponsoring aan te bieden. De steentjes werden de afgelopen week door heel het kasteel heen opgezet en gingen vanavond om. Nadat de laatste dominostenen waren gevallen werd de opbrengst bekendgemaakt.

Igor Stel, Ser Boesten en Phil Boonen bedachten deze mooie eindejaarsactie om het lastige jaar 2021 met een positief gevoel af te sluiten. Met de actie ‘Draag jij ook een steentje bij’ wilde het drietal 100.000 dominostenen voor 1 euro per stuk laten sponsoren. Voor elke 10 gesponsorde stenen gaat er een maaltijd naar de Voedselbank. Dat zeer ambitieuze doel van 100.000 steentjes werd weliswaar niet gehaald, maar met een opbrengst van 75.000 euro in één week tijd voor het goede doel mag de actie gewoonweg dik geslaagd genoemd worden.

Tal van bedrijven, de provincie, gemeenten, particulieren, stichtingen, verenigingen en ook politieke partijen besloten de actie te steunen. De actie was daarmee niet alleen goed voor een mooi bedrag, maar toonde ook aan dat velen bereid waren om belangeloos hun tijd en energie voor een goed doel te in te zetten.

De 7500 maaltijden die van de opbrengst van de actie worden betaald worden in januari door heel Limburg afgeleverd.

 

Cookieinstellingen