Corona of geen corona – de Pappegey vliegt hoe dan ook uit

Foto: De Domijnen

De Pappegey, de bekende carnavalskrant van de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte, vliegt over niet al te lange tijd weer uit.

Na een rampzalig coronajaar – zeker wat betreft het verendek van diezelfde Pappegey – en na een aantal glamoureuze glossy jaren, grijpt de redactie van De Pappegey qua lay-out van het blad nu terug naar vroeger tijden. Lezers kunnen dan ook weer een awwerwetse Pappegey in gezetteformaat verwachten, met een retro-vormgeving, maar wél met een 2.11 inhoud, passend in het jaar 2022.

Het blad moet weer spraakmakend worden en dat gaat gezien de voorgenomen opzet vast lukken. In de krant, die het Vastelaovesgevuil moet aanwakkeren, komen ongetwijfeld de nodige mooie foto’s, plechtige verklaringen rond protocollaire zaken en hilarische kwatsj en sjaele zeiver voorbij. De toonzetting van de inhoud zal naar alle waarschijnlijkheid wel wat scherper zijn dan men de laatste jaren kreeg voorgeschoteld. “Höbste al gelaeze wat die in de Pappegey sjrieve?” moet weer klinken en prikkelen om zelf ook een Pappegey te kopen. Kopen ja, want het blad wordt – en ook dat is retro – niet meer gratis aangeboden zolang de voorraad strekt, maar er moet weer voor worden betaald. De prijs komt naar verwachting ergens tussen de 2,22 en 4,44 euro te liggen. De opbrengst komt vanzelfsprekend ten goede aan de eeuwenawwe Zittesje Vastelaovend.

De advertenties in de Pappegey worden enkel in zwart-wit afgedrukt. Door het blad heen vindt de lezer bij sommige artikelen QR-codes. Die leiden door naar de website van De Marotte, waar je vervolgens wat achtergrondinformatie over het bericht kunt vinden, of waar je een videoclip of een podcast krijgt voorgeschoteld. Daarmee creëert de Pappegey een eigen dynamiek en worden ook jongeren meer bij de Zittesje Vastelaovend betrokken. Al was het maar omdat opa en oma hen vragen om te helpen bij het ontdekken van wat er achter die QR-codes zit.

De Pappegey wordt op donderdag 17 februari gepresenteerd, zoals gewoonlijk kort voor het weekend waarin normaliter de Kinderoptocht door de staten van Sittard trekt. Of dit jaar weer optochten door de stad mogen trekken is nog niet duidelijk, maar de Pappegey vliegt hoe dan ook uit.

Cookieinstellingen