PVV Sittard-Geleen gaat zonder Tom Roest de verkiezingen in

Foto: CC0

Veel partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 14, 15 en 16 maart aanstaande worden gehouden, hebben hun kandidatenlijsten bekendgemaakt.

De lokale PVV-fractie heeft dat nog niet gedaan. Wel is bekend dat raadslid Tom Roest niet meer voor de PVV op de lijst zal staan. Dat maakte hij zelf bekend op zijn Facebookpagina.

“Er zijn wat zaken gebeurd en dat heeft me tegen de borst gestoten, ik kan niet tegen onrecht en oneerlijkheid, voor de rest zal ik me nergens over uitlaten en of mensen beschadigen. Door ontstane meningsverschillen en het uitdragen van het PVV gedachtengoed, vind ik dat het niet meer mijn plek is,” zo schrijft hij.

Roest, die in juli 2019 als vervanger van Robert Housmans (die overstapte naar Gedeputeerde Staten van Limburg) toetrad tot de gemeenteraad, was medeopsteller van de motie rond het windmolenpark in Holtum, die door PVV en gob samen werd ingediend. De motie werd door een ruime meerderheid van de raad aangenomen, met uitstel van de realisatie van het windpark als gevolg. Daarop trok GroenLinks zich terug uit de coalitie en zag wethouder Kim Schmitz (GroenLinks) zich genoodzaakt om haar ontslag in te dienen.

Reacties

Cookieinstellingen