De Marotte Zitterd stelt prinsuitroeping nog even uit

Foto: SGN

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft besloten om de prinsuitroeping – onder voorbehoud – te verplaatsen van naar 22 januari.

De uitroeping stond eigenlijk gepland op zaterdag 8 januari. De uitroeping vindt dit jaar voor het eerst niet plaats tijdens een zitting, maar moet op de Markt zijn beslag krijgen. En of daar op 22 januari daadwerkelijk een prins uitgeroepen zal worden is vooralsnog onder voorbehoud en hangt af van de boodschap die het kabinet tijdens de coronapersconferentie van 14 januari voor ons in petto heeft.

Als de huidige maatregelen worden verlengd of strenger worden, zal Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd geen nieuwe prins uitroepen voor het seizoen 2021-2022.

Reden van dit late besluit is dat De Marotte Zitterd vooral wil kijken naar wat wél kan. Zodra de regering besluit te versoepelen, overweegt de stadscarnavalsvereniging om de nieuwe hoogheid uit te roepen, mits een waardig restant van het seizoen realistisch is. De Marotte Zitterd zal echter ook onder de meest strenge beperkingen omtrent het coronavirus de Vastelaovend naar de mensen toe proberen te brengen.

“Hoewel alternatieve acties nooit op kunnen tegen de Zittesje Vastelaovend in optima forma, grijpen we de mogelijkheden die er wel zijn aan om het publiek enigszins in de ‘Vastelaovesbehoefte’ te voorzien,” zo laat de Sittardse stadscarnavalsvereniging weten.

Na afloop van de coronapersconferentie van 14 januari communiceert De Marotte Zitterd meer over het vervolg van het seizoen 2021-2022.

Cookieinstellingen