Veel kopij voor Sittardse carnavalskrant De Pappegey

Foto: De Domijnen

Ofschoon het zeer onwaarschijnlijk is dat we dit jaar als vanouds carnaval kunnen vieren mag de redactie van De Pappegey zich verheugen in een stortvloed aan inzendingen.

En dat terwijl er amper werd opgeroepen om anekdotes of zelfverzonnen sjaele zeiver in te sturen. Volgens Marot Sam Verbeek, die bij de Sittardse stadscarnavalsvereniging de communicatie en PR verzorgt, heeft de Pappegeyredactie zich door meer dan zeventig inzendingen heen moeten ‘worstelen’, al zal die worsteling met de nodige lachstuipen gepaard zijn gegaan. De inzendtermijn voor te plaatsen artikelen sluit overigens dit weekend.

“We merken dat De Pappegey weer enorm leeft en daar zijn we bij De Marotte aangenaam door verrast,” aldus Verbeek. In tegenstelling tot vorig jaar, want toen was het aantal inzendingen bedroevend laag en had De Pappegey meer weg van een schoolkrantje. Dat was voor ‘de luuj van Zitterd’ even slikken, zeker omdat zij de jaren ervoor waren verwend met een gratis glossy magazine.

De Marotte keren vanaf dit jaar terug naar een ‘richtige vastelaovesgezet’ en nemen dus afscheid van de glossy versie. De Pappegey wordt, net als vroeger, in zwartwit op tabloidformaat gedrukt en staat ditmaal weer boordevol kolderverhalen – en enkele onvermijdelijke protocollaire teksten, uiteraard. Een ander verschil met de glossy-versie is dat De Pappegey niet langer gratis is zolang de voorraad strekt, maar weer gewoon voor een paar euro moet worden aangeschaft. Inkomsten zijn, zeker in deze tijd, immers ook voor De Marotte broodnodig.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen