Groen Lintje voor buurtbewoonster Carla Faber uit Overhoven

<em>Tegels gewipt voor een geveltuintje</em>
Tegels gewipt voor een geveltuintje
Foto: SGN

Carla Faber uit de Sittardse wijk Overhoven heeft het Groene Lintje ontvangen voor haar enthousiaste bijdrage aan de Groene Gevelbrigade in haar wijk.

Het lintje werd samen met een oorkonde door Kim Schmitz, GroenLinks-lijsttrekker bij de komende raadsverkiezingen, uitgereikt tijdens een online nieuwjaarstreffen van GroenLinks afdeling Sittard-Geleen, die ook werd bijgewoond door Tweede Kamerlid Senna Maatoug en de Limburgse GroenLinks gedeputeerde Geert Gabriels.

Het Groene Lintje is een onderscheiding die door afdelingen van GroenLinks met enige regelmaat wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor groene thema’s.
Carla Faber werd met het lintje en de oorkonde bedankt voor haar enthousiaste bijdrage aan de Groene Gevelbrigade in de wijk Overhoven. De Groene Gevelbrigade is een initiatief om bij mensen tegels in te ruilen voor groene geveltuintjes.

De afgelopen twee jaar werden door vrijwilligers al ruim 30 geveltuintjes aangelegd. Waarvan dus opvallend veel in Overhoven, mede dankzij de enthousiaste mond op mond reclame die Carla maakte nadat de Groene Gevelbrigade bij haar zo’n geveltuintje had aangelegd. Verder is Carla in de wijk regelmatig betrokken bij acties om zwerfafval op te ruimen.

Cookieinstellingen