Knoop doorgehakt: Marotte Zitterd roept dit jaar geen stadsprins uit

Foto: SGN

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft besloten om dit jaar geen stadsprins uit te roepen.

Dat besluit is genomen na de coronapersconferentie van vrijdag. Enkele versoepelingen zijn doorgevoerd, maar de uitkomst van deze persconferentie biedt de stadscarnavalsvereniging weinig perspectief voor een waardig restant van het seizoen. Iets dat de Wieze Raod essentieel vond bij de overweging om wel of niet een nieuwe stadsprins uit te roepen.

Zoals reeds in eerdere berichtgeving bekend is gemaakt, kijkt de Marotte Zitterd ook naar wat wel kan. Zo zal op 12 februari een livestream te zien zijn, waarbij een aantal fonkelnieuwe dingen aan bod komen. Op deze datum onthult De Marotte Zitterd namelijk haar nieuwe logo. Daarnaast zal de Marotte Sjlager van 2021-2022 gepresenteerd worden met videoclip. De nieuwe Sjlager De Zittesje Geis is geschreven door Guus Steinen, Sjohn Smeets en Thei Wessels. Bovendien wordt tijdens deze livestream de nieuwe Ridder in de Orde van de Pappegey uitgeroepen en tot slot zal de huidige stadsprins Thierry I worden geplukt.

Wat betreft het verdere verloop van het seizoen is besloten om het Kanón van ’t Balkón – onder voorbehoud – door te laten gaan. Het evenement zal dan wel in een afgeslankte en mogelijk alternatieve vorm plaatsvinden.

Cookieinstellingen