Beslissing over doorgaan Sint Joepmarkt uiterlijk eerste week februari

Foto: © Tom Bloem

Uiterlijk in de eerste week van februari valt een beslissing over het al of niet doorgaan van de Sint Joepmarkt in Sittard.

Dat antwoordde het College van B&W op vragen van gob-raadslid Marcel Claessens. De Sint Joep of Sint Jozef jaarmarkt – de eerste van het nieuwe jaarmarktseizoen in Nederland – wordt normaliter op 19 maart gehouden, maar werd in 2020 en 2021 afgelast vanwege de geldende coronabeperkingen. Ook dit jaar zal de beslissing afhangen van de ruimte die de geldende restricties dan bieden. Er wordt dus met spanning uitgekeken naar 25 januari, de dag waarop het kabinet om 19:00 uur een volgende persconferentie over de coronamaatregelen belegt.

Het College van B&W gaf tevens aan bereid te zijn om te onderzoeken of de jaarmarkt naar een latere datum in 2022 verplaatst kan worden, maar gaf tevens aan dat dit lastig zal zijn. Enerzijds omdat de marktkooplieden die de Sint Joepmarkt bezoeken dan vaak al op andere plekken in het land op een jaarmarkt staan en anderzijds omdat ook op een latere datum beperkende coronamaatregelen van kracht kunnen zijn. Bovendien moet bij het kiezen van een andere datum rekening worden gehouden met andere geplande evenementen in de gemeente, in het bijzonder in stadsdeel Sittard.

Cookieinstellingen