Gelaender Toer van De Flaarisse krijgt dit jaar zijn tweede editie

<em>Flaarisse op de Gelaender Toer - 2021</em>
Flaarisse op de Gelaender Toer - 2021
Foto: De Flaarisse van Gelaen

In de – naar nu blijkt ijdele – hoop dat het eenmalig zou zijn organiseerde de Geleense Stadscarnavalsvereniging De Flaarisse vorig jaar de Gelaender Toer.

Daarbij reikten de Geleense carnavalisten jaarordes uit aan mensen die, op voordracht van anderen, deze bijzondere eer hadden verdiend omdat zij zich buitengewoon verdienstelijk hadden gemaakt voor de Geleense gemeenschap en/of de vastelaovend in de Waereldsjtad, of gewoon als een hart onder de riem. Normaliter worden dergelijke medailles uitgereikt tijdens speciale bijeenkomsten, zoals recepties en carnavalszittingen, maar omdat die vorig jaar vanwege de coronabeperkingen niet door konden gaan besloot De Flaarisse om zelf op pad te gaan om de ordes uit te reiken. Daarmee was de Gelaender Toer geboren.

Het initiatief werd zeer gewaardeerd en haalde zelfs de landelijke televisie. Aangezien er ook dit jaar veel beperkende coronamaatregelen gelden hebben De Flaarisse besloten tot een tweede editie van de Geladener Toer.

Wilt u iemand in het zonnetje zetten, bedanken of een hart onder de riem steken in deze vreemde tijden? Nomineer hem of haar dan voor de Gelaender Toer 2022 en wie weet wordt de genomineerde binnenkort coronaproof vereerd met een bezoek van De Flaarisse volgens de geldende coronaregels.

Nomineren kan door een e-mail, voorzien van naam en adres van de genomineerde en een korte motivatie, te sturen aan [email protected].

De Flaarisse maken tot aan carnaval op hun website en social media bekend wie er allemaal een exemplaar van de speciaal ontworpen jaarmedaille hebben mogen ontvangen.

Cookieinstellingen