Politie zoekt informatie rond grote pillenvangst

Foto: Anke Hendrix

De politie is op zoek naar personen die meer informatie kunnen verschaffen over een grote partij pillen die in een loods in Maasbree zijn aangetroffen.

Op maandag 11 oktober startte de politie in een loods aan de Groesweg in Maasbree een onderzoek. Informatie vanuit het buitenland bracht de politie op het spoor van locaties die mogelijk een rol zouden spelen in het productieproces van verdovende middelen. Bij de doorzoeking in de loods stuitte de politie op honderden blikken ontbijtgranen, verpakt in dozen. Het vermoeden bestond dat de blikken en dozen gemanipuleerd waren en een drugshond werd ingezet. De hond sloeg aan en verder onderzoek leerde dat zich in de blikken, tussen de ontbijtgranen, honderden pillen bevonden. Alle blikken en dozen zijn onderzocht en dat leverde uiteindelijk ruim 2 miljoen amfetaminepillen (Captagon) op.
De pillen zijn inmiddels vernietigd.

In het onderzoek is tot nu toe niemand aangehouden.

De politie wil graag weten wie achter deze partij pillen zit en voor wie deze bestemd was. Tot nu toe is hierover nog geen duidelijkheid. Personen die meer weten over deze partij pillen, informatie hebben over wie er achter de productie zit, waar ze vandaan komen of andere informatie hebben, worden verzocht dit door te geven. Dit kan telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000, of via het online tipformulier.

Cookieinstellingen